Wednesday, May 17, 2006

Keskiviikkona (17.5.)

Pitäjäkirjapäivät on nyt pidetty. Päivien avulla nostettiin onnistuneesti esille omakustanteita ja pitäjäkirjoja tekijöineen. Osallistujat saivat kertoa töistään. Alueellinen paikallisväri kirjallisuudessa, kotiseudun ja sen elämän kuvaukset sekä pitäjäkirjapäivillä laajemmin esittäytynyt, luonteeltaan ei-kaupallinen LÄHIKIRJALLISUUS ovat ajankohtaisia ja vuosi vuodelta tärkeämpiä ilmiöitä, joiden esilläpitäminen on tarpeellista myös tulevaisuudessa.

Rantsilan kappalainen Kristfrid Gananderkin oli omakustantaja: hän painatti kuuluisan Mythologia Fennicansa omalla kustannuksellaan jo 1700-luvulla. 2000-luvun harrastajakirjoittajat ja omakustanteiden tekijät ovat puolestaan kirjallisuuden ite-taiteilijoita.

Ensimmäiset omakustanne- ja pitäjäkirjapäivät olivat tarpeellinen ja onnistunut tapahtuma monestakin näkökulmasta, eivätkä päivät varmaankaan jää viimeisiksi. Kommelluksiakin sattui ja virheitäkin tehtiin, mutta kahden päivän ajalta muistetaan erityisesti monet pienet tähtihetket. Tänä keväänä hankitut kokemukset kiteytyvät tulevina vuosina timanteiksi.

Vuoden 2005 omakustanne- ja pitäjäkirjapäivien materiaaleista ja taustalla olevista lähtökohdista ja tavoitteista kiinnostuneet voivat ottaa allekirjoittaneeseen yhteyttä.

Käykää lukemassa tätä päiväkirjaa, kirjoitan siihen jotakin joka kuukausi.

LÄMMIN KIITOS kaikille osallistuneille ja tervetuloa ensi kerralla uudestaan.

* * * *
Kari Blomster/Kirjastonjohtaja/kari.blomster(at)rantsila.fi
puh. 044 - 333 9321

0 Comments:

Post a Comment

<< Home